17 Nisan 2013 Çarşamba

Vanilyali Rulo Pasta

Bu sabah gozumu acar acmaz aklima ilk gelen `tatli bir seyler` yemem gerektigiydi. Uzun suredir diyetteyim ayiptir soylemesi, gozumun onunden her turlu kalorili yiyecek geciyor :) Ne yapayim diye dusunurken ne zamandir yapmayi istedigim rulo pasta geldi aklima. Kucukken annemin cokca yaptigi ve hala pastanelerde ozellikle muzlu olanlarini cok sevdigim rulo pastayi yapmak dusundugumden de kolaymis. Lafi cok uzatmadan hemen tarife geceyim.

VANILYALI RULO PASTA

5 yumurta ( oda sicakliginda )
1/3 cup ( su bardagi ) un
3 yemek kasigi nisasta
1/2 cup seker ( 1 yemek kasigi da yumurta aklarinda kullanilmak uzere seker)
1 cay kasigi vanilya eksteresi



Oncelikle firinimizi 450 F veya 230 derecede isitiyoruz. Tepsimizi parsomen kagidiyla kaplayip, yagladiktan sonra pastamizi yapmaya baslayabiliriz. Ilkonce  unu ve nisastayi bir kaba eleyerek koyup, el cirpicisi yardimiyla iyice karistiriyoruz. Yumurtalarimiz henuz sogukken 2 tam yumurta ve 3 yumurta sarisini bir kaba, 2 yumurta beyazini ayri bir kaba ayiriyoruz. (1 yumurtanin beyazi bosa cikiyor ) Ve yumurtalarimizin bu sekilde oda sicakligina gelmesini bekliyoruz. Mixer kabina yumurtalarimizi ( sarilarinin oldugu ) ve yarim su bardagi sekerimizi koyup hizli devirde 5 dakika cirpiyoruz. Daha sonra vanilyayi ekleyerek 30 saniye kadar daha cirpip hamurumuzu ayri bir kaba aliyoruz. Bu karisima unlu ve nisastali karisimi azar azar eleyerek ekleyip, spatula yardimiyla yavasca karistiriyoruz. Bu arada yumurta beyazlarini mixer kabina alarak hizli devirde cirpmaya basliyoruz. Cirpma esnasinda 2 yemek kasigi sekerimizi de ekledikten sonra iyice kabaran yumurta beyazini hazirladigimiz hamurumuza 3 adimda ekliyoruz. Yumurta aklarini sondurmeden yavasca karisitrmaya ozen gosteriyoruz. Hamurumuzu hazirladigimiz yagli kagitli tepsiye dokerek her yerine esit sekilde yayiyoruz. Uzerinde kalan hava kabarciklarini tepsimizi tezgaha bir kac kere vurarak patlatiyoruz. Isinan firinimizda yaklasik 6-7 dakika pisirdikten sonra temiz bir mutfak havlusu veya bezinin uzerine pisen kekimizi aliyoruz ve sicakken hemen uzerine pudra sekeri serpiyoruz. Yagli kagidimizi yavasca tersinden de cikararak kekimizin alt yuzune de pudra sekeri serptikten sonra yavasca mutfak bezimize sariyoruz.





Bu sekilde sarili sekilde oda sicakligina gelmesini bekledigimiz kekimizin bu arada ic kremasini hazirliyoruz. Burada ic kremasini kendi tercihinize gore yapabilirsiniz. Arasina cesitli meyvalar veya cikolata parcalari ekleyebilirsiniz. Ben cig krema,seker ve ahududu receli kullanarak bir krema yaptim.

IC KREMASI

1 su bardagi cig krema
2 yemek kasigi seker
1 veya 2 yemek kasigi ahududu receli

Soguk krema ve sekerimizi hizli devirde yaklasik 5 dakika cirpiyoruz. Sonra recelimizi de ekledikten sonra soguyan kekimizi bezimizden cikararak uzerine spatula yardimiyla yayiyoruz. Sonra tekrar rulo haline getirerek servis tabagimiza alarak uzerine pudra sekeri serpiyoruz.




Yemesi cok hafif ve cok lezzetli olan bu pastayi hazirlama suresi de cok kisa. Eger siz de benim gibi tatli krizine girerseniz kesinlikle tavsiye ederim. Hepinize seker tadinda gunler dilerim...



1 yorum:

  1. Slots Casino Hotel - MapyRO
    Find the cheapest and 이천 출장샵 quickest way 경주 출장안마 to 계룡 출장샵 get by 춘천 출장마사지 bus, taxi, or train from Slots 구리 출장안마 Casino Hotel in Las Vegas. Directions: (702) 770-7000.

    YanıtlaSil