MALZEMELER:
2 su bardagi un
1 yemek kasigi kabartma tozu
1/2 tatli kasigi tuz
1/8 tatli kasigi tarcin ( ben 2. yapisimda kullanmadim, daha cok begendim. tercih sizin )
1,5 su bardagi cikolata parcagi
2/3 su bardagi sut
1/2 su bardagi eritilmis tereyag ( 112gr)
2 yemek kasigi eksi krema ( 1 yemek kasigi yogurt + 1 yemek kasigi krem peynir )
2 yumurta
1/2 tatli kasigi vanilya ekstresi
1/3 su bardagi seker
1/3 su bardagi esmer seker
YAPIMI:
Bu tarfite mixer kullanmamiza gerek yok. Tereyagimiz da eritilmis oldugu icin el cirpicimiz yeterli geliyor. Oncelikle firinimizi 400 F veya 200` ye ayarliyoruz. Muffin kagitlarimizi tepsimize yerlestiriyoruz. Kuru malzemelerimizi un, kabartma tozu, tuz,tarcin ayri bir kapta eleyerek karistiriyoruz. Ve bu karisimdan iki yemek kasigi kadar alip cikolata parcalarimizi iyice unluyoruz ki muffinlerin dibine cokmesinler. Karistirma kabina eritilmis tereyagini, yumurtalari, sutu, sekerleri, eksi kremayi ve vanilya ekstresini alarak cirpicimizla iyice karistiriyoruz. Daha sonra bu karisima kuru malzemelerimizi ekledikten sonra cok fazla cirpmamaya ozen gostererek iyice yediriyoruz. En son unlanmis cikolata parcalatini da ekledikten sonra hamurumuzu muffin kaliplarimiza dolduruyoruz. Ve yaklasik 15-18 dakika pisiriyoruz. Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder