MALZEMELER
1 1/2 su bardagi un
2 1/2 corba kasigi kakao
1 tatli kasigi misir nisastasi
3/4 tatli kasigi kabartma tozu
1/2 su bardagi tereyag (120 gr) (oda sicakliginda)
Tuzsuz tereyag kullaniyorsaniz bir cimdik tuz
1 su bardagi toz seker
1 tatli kasigi uzum sirkesi
1 yumurta
1 1/2 tatli kasigi vanilya
1 1/2 tatli kasigi kirmizi gida boyasi
3/4 su bardagi beyaz damla cikolata
YAPILISI: Firinimizi 375 F veya 190 ` de isitmaya basliyoruz. Bir kapta kuru malzemeleri yani un, kabartma tozu,nisasta, toz kullaniyorsaniz vanilya,kakao ve tuzu iyice karistiriyoruz ve kenara aliyoruz. Mixer kabimiza tereyag,seker ve sirkeyi koyarak yaklasik 3-4 dakika hizli devirde cirpiyoruz. Iyice krema haline gelen karisima yumurtamizi ekliyoruz. Kirmizi gida boyamizi da ekledikten sonra mixerimizin hizini dusuruyoruz ve kenarda beklettigimiz kuru malzemelerimizi yavas yavas ekliyoruz. Cok kuru bir hamur olmamali, kuru malzemeler karisinca damla cikolatalarimizin bir kismini hamura ekleyip spatula yardimiyla karistiriyoruz. Benim cikolatalarim elimde cok az oldugu icin ben hamurun icine karistirmadim, pistikten sonra kurabiyeler sicakken ustlerine koydum, firindan ilk ciktiklarinda yumusak olduklari icin cok rahatlikla cikolatalari yerlestirebilirsiniz. Sogudukca kurabiyeler sertlesecek, cikolatalar da ustlerinde saglamlasacaktir :)Yagli kagit serilmis tepsiye hamuru tatli kasigi veya dondurma kasigi yardimiyla yerlestiriyoruz.
9-10 dakika pisiriyoruz. Firindan ciktiklarinda yumusak olacaklari icin tepsiden almadan once bir kac dakika bekliyoruz ki kurabiyelerimiz kirilmasinlar. Uzerlerine damla cikolatalari yerlestirdikten sonra sogumasina sabredebilirseniz, sogumasini bekliyorsunuz :)Hepsi bu. Eminim sizlerin de yaptiklari cok guzel olacaktir, hepinize simdiden afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder