9 Ekim 2013 Çarşamba

Red velvet Cupcake

Hic lafi uzatmadan hemen sunger kivaminda nefis bir kirmizi cupcake tarifi vereyim size. Lezzeti aile uyelerinden tam not almistir:)

MALZEMELER:

1,1/4 su bardagi un
2 yemek kasigi kakao
1/2 tatli kasigi kabartma tozu
1/2 tatli kasigi karbonat
cay kasiginin ucuyla tuz ( kullanacaginiz tereyagi tuzluysa gerek yok)
1/4 su bardagi tereyag (oda sicakliginda )
3/4 su bardagi pudra sekeri
3/4 su bardagi buttermilk ( 3/4 su bardagi sute 1 corba kasigi kadar sirke katip, 10 dk. bekletin,karsinizda buttermilk :D )
1 yumurta
1 tatli kasigi vanilya ekstresi ve kirmizi gida boyasi

Firinimizi onceden 350 F veya 180' ye ayarliyoruz. Oncelikle malzeme listemizin ilk 5 kuru malzemesini ayri bir kapta iyice karistiriyoruz. Diger taraftan mixerimizde tereyag ve sekeri krema haline gelene kadar cirpiyoruz. Daha sonra yumurta ve vanilyayi ekliyoruz ve yaklasik 2 dakika iyice krema haline getiriyoruz. Kuru malzemeleri ve buttermilki 3 adimda yumurtali karisima ekliyoruz. ( biraz unlu karisim, biraz buttermilk olarak ) En son kirmizi gida boyamizi ekleyerek spatula yardimiyla iyice karisitiriyoruz. Boyayi istediginiz kirmizi rengi elde edene kadar koyabilirsiniz ben yaklasik 1 corba kasigi kadar jel boya kullandim.


Cupcake kaliplarimizi dondurma kasigi ya da yemek kasigi yardimiyla 1/3 oraninda dolduruyoruz. Ve yaklasik 18-22 dakika pisiriyoruz. Benim firinimda tam 18 dk. yeterli geldi. Ilk 15 dk. firininizi hic acmayin, daha sonra kurdanla kontrol ettiginizde hamur gelmiyorsa kekleriniz olmus demektir.



Normalde Red Velvet Cupcakelerin uzeri peynirli krema ile kaplanir ama benim evde krem peynirim kalmadigi ve gidip almaya usendigim icin ben de evde bulunan hazir sade pasta kremasi kullandim. Yarim paket pasta kremasini yaklasik 1 su baradagi soguk sutle hazirladigimda 12 adet orta boy cupcake`i suslemeye yeterli geldi. Susleme kismi sizin zevkinize bagli, tarifler benden uygulamalar sizden :) Afiyet olsun,...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder