18 Ocak 2013 Cuma

Babamizin `Golf Temali ` Dogumgunu Pastasi


Ben bu ise kurabiye yapimiyla baslamistim ama son iki haftadir devamli pasta yapar durumdayim :) Dogumgunleri, kurs filan derken durum onu gerektirdi. Peki sikayetci miyim? Asla! Ogrenmeye basladikca cok da zevk almaya basladim. Acaba `Ebruli Pastalar` diye isim degisikligine mi gitsem? :)

Neyse lafi uzatmayalim, esimin son bir kac yildir mudavimi oldugu golf tutkusu, ne tur bir pasta hazirlamam gerektigi konusunda bana ipucunu verdi bile. Basit ama goruntusu de cok hos oldugunu dusundugum bir pasta cikti sonucta karsimiza. Oncelikle kekini yeni ogrendigim bir tarif kullanarak yaptim ki, sizlerle de paylasmak isterim. Sadece pasta degil kek amacli yaptiginizda da  pamuk gibi yumusacik oldugunu goreceksiniz. Ben tarifi yabanci bir siteden aldigim icin ve burada da kullandigim olculer Amerikan olculeri oldugu icin her iki turlu de size belirtecegim. Artik siz hangi olcuyu kullaniyorsaniz...

BASIT VANILYALI KEK

2, 1/4 cup un ( yaklasik 2,5 su bardagi )
1,1/3 cup seker ( yaklasik 1,5 su bardagindan biraz az )
3 tsp kabartma tozu ( 3 cay kasigi )
1/2 cup shortening ( bu shortening karsilik olarak bitkisel kati yag olarak geciyor, sanirim pasta malzemeleri satan magazalarda bulabiliyormussunuz. yarim su bardagi )
1 cup sut ( 1 su bardagi )
1 tsp vanilya ( 1 cay kasigi )
2 yumurta ( oda sicakliginda )

Kuru olan malzemeleri karistirma kabina alip spatula yardimiyla birbirine iyice yediriyoruz. Daha sonra diger malzemeleri ( yumurtalar haric ) koyup mixerimizi dusuk hizda yaklasik 1 dakika calistiriyoruz. Daha sonra yumurtalari da ekleyerek bu sefer yuksek hizda yine yaklasik 1 dakika karistiriyoruz. Elde ettiginiz kek hamuru diger hamurlara oranla daha kati krema halinde olacak ama merak etmeyin kivami bu sekilde.



Onceden 180 derecede veya 350 F`da isitilmis firina yaglanip hafif unlanmis kaba dokulen hamurumuzu koyup yaklasik 35-40 dakika pisiriyoruz. Ve firindan cikan kekimiz...


Kekimiz ilindiktan sonra hazirlamis oldugumuz Buttercream icingle kaplama isimiz kaliyor ki bir sonraki yazimda kullandigim ve kursta bize ogretilen ve tadi son derece guzel olan bu icing tarifini paylasacagim sizlerle...Kremami gida boyasiyla istedigim renge cevirdikten sonra spatula yardimiyla guzelce kekime yediriyorum. Biraz buzdolabinda dinlendirdikten ve kremam hafif sertlestikten sonra Wilton 233 numarali tipimi kullanarak cimen gorunumunu elde ediyorum.





Sevgili esime hepbirlikte guzel yaslar diledikten sonra yarinki kurs calismam icin cupcake ve krema hazirlamam lazim. Bana simdilik musade. Ogrendiklerimi sizlerle paylasmaya devam edecegim :) Sevgiyle kalin...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder