11 Şubat 2013 Pazartesi

Royal Icing Tarifi


Royal icing Turkiye`de cok ragbet gormeyen ama yurtdisinda ozellikle kurabiye dekorasyonunda en fazla tercih edilen krema cesididir. Lezzet acisindan seker hamurundan cok daha basarili buldugum royal icing yapmasi cok kolay ama kivamini tutturmak biraz deneyim istiyor. Iki turlu yapimi var, biri yumurta aki ve pudra sekeriyle yapilan bir de merin tozu kullanilarak yapilan ki ben simdi ikincisinin tarifini verecegim burada.  Merin tozuyla yaptiginiz royal icing`inizi ozellikle pasta ustlerinde kullanacaginiz cicek dekorlarinin yapiminda kolaylikla kullanabilirsiniz.

Royal Icing icin gerekli malzemeler:

3 corba kasigi merin tozu
2 su bardagi pudra sekeri
4-5 corba kasigi ilik su

Merin tozunu ve pudra sekerini karistiracaginiz kabiniza alip iyice spatulanizla karistirin. Daha sonra suyunuzu ekleyerek yaklasik 8-10 dakika orta hizda mixerinizde cirpin. Burada surenin uzun olmasi onemli cunku kremanizin parlak olmamasi gerekiyor. Kremaniz mat hale geldiginde kullanima hazir hale gelmistir.



Royal Icing`inizi istediginiz gibi kolaylikla renklendirebilirsiniz. Ancak burada onemli olan eger toz boya kullaniyorsaniz sorun yok, kullandiginiz boya siviysa o zaman Icing`inizin kivami yumusayabilir, o nedenle yaparken su miktarini biraz azaltin.


Royal icing`inizi yumurta akiyla yaparsaniz kullanmadiginiz miktarini agzi kapali kapta buzdolabinda tutabilirsiniz. Ancak merin tozu oda sicakliginda muhafaza etmenizi saglar.


Ben hazirlamis oldugum kremamla tomurcuk guller hazirladim. Bunun icin krema torbalarimin ucuna gul kismi icin #104 numarali ucu, alt yesil kismi icin # 3 numarali ucu kullandim.


Bu arada onemli hatirlatma, royal icing cok hizli kuruyan bir krema oldugu icin krema torbanizin ucu acik kalirsa aninda kurur ve uygulamakta zorlanirsiniz. Bunun icin cok basit bir yontem var. Krema torbalarinizi koydugunuz bardagin icine islak havlu pecete koyarsaniz cok rahat calisacaksiniz.



Yagli kagidin uzerine yaptiginiz ciceklerinizi bir gun beklettikten sonra istediginiz yerde kullanima hazirlar. Simdiden kolay gelsin. Sevgiler...






1 yorum: