22 Aralık 2012 Cumartesi

Seker Hamurundan Cicekler


Efendim bir suredir yazamadim malumunuz cocuklu evde aniden her sey gelisebiliyor. Kucuk kizimin ani gelisen hastaligi nedeniyle tum mutfak ve bilcumle isime ara vermek zorunda kaldim. Neyseki kullanmaya halen devam ettigimiz ilaclar ve antibiyotik etkisini gostermeye basladi da biz de normal hayatimiza geri donduk. Allah butun cocuklarimiza ve hepimize saglik, sihhat versin dedikten sonra bugun ne yazsam dedim ve mutlaka hepimizin nasil yapildigini merak ettigimiz ve yapabilmeyi arzuladigimiz seker hamurundan cicek yapimi ile ilgili bir seyler paylasmaya karar verdim :)

Cicekler hayatimizi guzellestirdigi gibi uzerine konuldugunda pasta,cupcake ve kurabiyelere de ayri bir guzellik katiyor.





Peki bu gerceginden ayirt edilemeyecek kadar guzel cicekler nasil yapiliyor,hangi malzemeler kullaniliyor, nasil renkleniyor,sekilleniyor derseniz turlu turlu yontemleri var. Daha profesyonel olanlar elbette biraz ugrastirici ama cok basit yontemlerle de guzel sonuclar elde edebiliriz.


Seker hamurundan cicek yapimi ile ilgili bir cok site var. Eminim siz de benim gibi hepsini denemek isteyeceksiniz :)

http://cakejournal.com/tutorials/how-to-make-a-gum-paste-flower/

http://sweetopia.net/2009/09/how-to-make-gum-paste-daisies/

http://www.glorioustreats.com/2012/08/how-to-make-fondant-flowers.html

http://www.sifbeth.dk/blog/cymbidiumtut.html

http://catchmyparty.com/blog/diy-tutorial-how-to-make-gumpaste-flowers

Liste boyle uzar gider, is bize ve hayallerimize kalmis.  Hayallerimizin sinirlari zorladigi mutlu gunler dilerim hepinize... :)


1 yorum:

  1. blogunuza bayıldım hemen takıbe alıyorum sevgıler bana da beklerım emekkafee.blogspot.com

    YanıtlaSil